Damoklessvärd

Blev uppkallad till bloggbolagschefen idag för att diskutera min blogg.
– Vad handlar den om då? frågade hon när jag hade satt mig till rätta i hennes besökssoffa.
Äntligen! tänkte jag. Det var verkligen på tiden att jag fick chansen att förklara vad som gör min blogg unik. Varför den behövs!
– Ingenting. svarade jag och log.
Hon tittade frågande på mig.
– Ingenting?
– Japp. Det är en blogg om ingenting. Det är det som är grejen, den handlar inte om något. Nada.
Döm om min förvåning när chefen började skaka på huvudet.
– Du kommer inte på nåt att skriva om alltså?
– Jo, svarade jag. Det är klart jag gör. Men just det här att den inte handlar om något är liksom den övergripande tanken – den bärande principen.
Chefen suckade.
– Jag tycker att det låter som en dålig ursäkt för att du saknar idéer, men ändå tycker att du borde ha en blogg.
– Det är klart jag har idéer, men…
Hon avbröt mig.
– Det går inte, sa hon. Såna bloggar har vi redan till förbannelse. Hela bloggosfären svämmar över av  dem. Möjligen kan det funka om man redan har gjort sig ett namn, men det har ju inte du.
– Men, försökte jag igen, jag har ju idéer.
– Jaha. Låt höra.
– Ja, jag har ju till exempel funderat på det här med att ha en betjänt, eller en butler snarare. Att varje människa skulle ha rätt till en butler. Eller åtminstone att det skulle finnas en butler i typ tunnelbanan, som liksom kan hjälpa en med grejer.
– I tunnelbanan? Hon tittade förvånat på mig. Det var det dummaste jag någonsin hört. Du vill alltså att det ska stå stela män i frack nere i tunnelbanan redo att passa upp på folk?
Jag visste inte vad jag skulle svara.
– Nej du, fortsatte hon, du får fram till årsskiftet att fylla bloggen med något av substans. Annars drar jag tillbaka blogglicensen.
– Men…, försökte jag.
– Finns ingenting mer att tillägga, tillade hon och tittade ner i sina papper samtidigt som hon viftade iväg mig med handen.

Det var med tunga steg jag lämnade bloggbolagets lokaler.

Annons

5 svar till “Damoklessvärd”

    • Tack! Fler såna kommentarer så kanske jag slipper det här med substans. När det gäller ingenting har jag massor att säga.

  1. Visst fanns det en gång en TV-serie som handlade om just… ingenting? Har för mig att den nådde en viss framgång. Fortsätt i samma stil, det här kan gå hur långt som helst.

    • Tack herr Fjällninja! Ja, det kan kanske ha funnits en sån serie. Tycker det känns vagt bekant på nåt sätt. Ingenting jag tänkt på dock, eller haft som favoritserie de senaste tjugo åren.

  2. Fint! Fast vi har dem he4r i ve5r stadstre4dge5rd ockse5, med tbnneluanor och motorve4gar som susar ff6rbi och ingen skog i sikte. De5 blir det inte lika charmigt, bara fel pe5 ne5got se4tt. Helt anpassade till stadslivet och ore4dda ff6r me4nniskor. Tittar bara pe5 mig ne4r jag rusar ut och hojtar ff6r att re4dda mina rabatter. Re5djuren hf6r ju hemma pe5 landet, se5de4r i morgondiset som pe5 dina bilder. Kram och ha en fin dag! Pernilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: